hits

Første dag hjemme

Nå er vi omsider kommet hjem, en uke etter planen. Turen gikk kjempe fint! Det ble ganske sent før vi kom oss hjem i går så det var bare gi mat og legge barna. Har vært inne til Inger-Elise noen ganger i natt og i 5 tiden kom Inger-Elise tusslende inn til oss. Hun sa at hun måtte bare komme for det var ingen som hørte at hun ropte. Mamman å pappan sov nok veldig godt etter nesten 2 mnd på sykehuset i en seng som kjennes ut som et tynt liggeunderlag! ;)
Dagen startet gry tidlig med at Inger-Elise spurte om vi ikke kunne stå opp snart. Jeg tenkte bare - ahh... Hvor er TVen og rødknappen??? Skulle virkelig ha hatt den her nå! Men etter at vi hadde ståttopp kastet hun opp.. Alt jeg tenker og ser etter er at sonden IKKE må komme opp igjen!! Dette skjedde sist gang vi kom hjem og da var vi bare hjemme en halvdag før den kom opp..  Siden de ikke får til og legge ned sonde her i Namsos må vi til Levanger. Det ville da blitt veldig mye unødvendig kjøring.. Skulle ikke tro at det å få legge ned en sonde var noe hokus pokus.. De legger den i vann så den skal bli glatt, så måler de utenpå magen hvor langt ned den skal gå også pakker de den bare inn i nesa så langt de skal også drar de ut en lang stål streng og sprøyter inn luft samtidig som de hører på magen om det sier pluppplupp, så tar de en tom sprøyte og suger opp litt mageveske for og se om den ligger riktig og voilà så er den på plass!!! 4 timer med bil kjøring spart.. Men barn 4 skulle se om de fikk til en ordning med sykehuset da det hadde spart oss for mye tid da prosedyren bare tar 5 min.

Sist vi var hjemme så begynte jeg å vaske huset for det va en stund siden sist.. Fikk vasket noen rom før vi måtte dra men ble ikke ferdig. Så idag har jeg fått vasket ferdig alle rom. Ser ut som om vinduene blir det neste som må vaskes!! 
Endelig kan jeg slappe av og ikke tenke på at det skulle ha vært vasket.  Man får egentlig ikke slappet helt av når Inger-Elise er så slapp og uggen. Man blir sittende på vakt hele tiden for å følge med på om hun må spy så det slipper og komme i hele sofaen igjen.. Glad vi har vaskbare trekk ;)

 

Før vi dro hjem i går måtte hun ta ut pakken sin. Det er ikke akkurat noe hyggelig stund, men nålen den må ut :) først og fremst så må vi ta av plasteret! Det er vel kanskje det som er det værste..

Når hun har denne pakken får hun cellegift, blodoverføring, trombocytter, antibiotika og veske.

 

Her ser dere hvordan den fungerer.

Bildet er lånt fra: http://www.erfaringsregistrering.dk/pda/instruksbog/portacath.html

Etter hun hadde tatt ut nålen så fikk hun premie og det var tatoveringer. Ole kom med en super flått idé om å ta de på hodet siden hun ikke hadde hår! Det synes hun var kjempe kult!

Håper dere får en fin dag <3

8 kommentarer

Vidar

09.05.2017 kl.12:05

<3

Inger-Elise

14.05.2017 kl.22:30

Vidar: <3

Siv Mona

09.05.2017 kl.12:07

Kos dåkker masse heime, det fortjene dåkk ❤️ Håpa formen hennes blir bedre ☺️

Inger-Elise

14.05.2017 kl.22:30

Siv Mona: <3<3

10.05.2017 kl.00:41

Håper dere får ein fin periode hjemme nå❤ Og at formen til Inger-Elise blir fort bedre så dere kan slappe litt bedre av en på sykehus❤ Tenker på dere❤

Inger-Elise

14.05.2017 kl.22:30

Anonym: takk <3

11.05.2017 kl.22:48

❤️

Inger-Elise

14.05.2017 kl.22:30

Anonym: <3

Skriv en ny kommentar

Inger-Elise

Inger-Elise

3, Namsos

Inger-Elise er en blid å sprudlende frøken på snart 3år som i mars 2017 fikk kreft diagnosen akutt lymfatisk leukemi. Vi kommer til å skrive om våre dager på godt og vondt, og håper at så mange som mulig vil følge vår reise til et friskt liv! 14 dager før Inger Elise fikk sin diagnose fikk bestemoren hennes også påvist en uhelbredelig kreft. Sammen skal vi leve et frisk liv så lenge som mulig <3

Kategorier

Arkiv