Ny dose Kasper medisin

I går møtte vi tante Amalie som var i Trondheim på klassetur. Vi dro til parken og gav fuglene mat.

Dette var siste tur ut på kanskje en uke hvis alt går etter planen og i går kveld ble hun koblet på veske for å gjøre seg klar for en ny runde med høydose idag.

Beate var innom idag med Elsa telt og kjole!! <3 Og det var ei som var meeeget fornøyd ;) Det var slottet hennes ! <3 Rett og slett et genialt kjøp da hun kan trekke seg tilbake og være litt for seg selv om hun vil. Etter over 2 mnd på samme rom 24/7 som mammaen og pappaen er det ikke så rart om hun er lei av oss! Kjenner på selv at det skal fryktelig lite til før det blir gnistring mellom meg og Ole, og små bagateller blir ganske store problemer..

Ingen tvil om at Inger-Elise har fått god innføring i hygiene og smitte! For idag så hadde nemlig Elsa fått bakterier på seg og da måtte hun vaske seg med såpe og vann også sprite fingrene etterpå ;)

Inger-Elise har vært så flink og tegnet Elsa helt selv! Det eneste jeg gjorde var og tegne håret ! <3

Favoritt sykepleieren er endelig på jobb igjen og det til Inger-Elises store lykke ! :D Veldig fornøyd frøken som fikk høre at hun var på jobb igjen! Det er så hærlig å se hvor mye hun lyser opp hverdagen til Inger-Elise med sin positivitet og energi!

Endelig ble det høydose også! 2 uker forsinket så det var "godt" og ikke utsette det noe mere.. det er ikke noe særlig å se på at hun får i seg cellegift men det er veldig godt å se fordi da vet jeg at hun blir frisk.. Veldig elsk-hat forhold!! Dette er den andre dosen hun får og jeg kjenner på alle bivirkningene som hun kan få..

"Bivirkninger

Bivirkningsfrekvens og alvorlighetsgrad er avhengig av tilført dose, eksposisjonstid og administreringsmåte. Tilførsel av kalsiumfolinat etter høydosebehandling med metotreksat motvirker eller reduserer de fleste bivirkninger. Ved tegn til leukopeni anbefales det at behandlingen midlertidig avsluttes. Lungesykdom forårsaket av metotreksat er en potensielt farlig komplikasjon som kan oppstå når som helst under behandlingen og er rapportert ved så små doser som 7,5 mg pr. uke,(Inger-Elise får over 3000mg) og er ikke alltid fullstendig reversibel. Symptomer fra lungene kan bety at behandlingen må avsluttes og at en grundig lungeundersøkelse bør gjennomføres. Dødsfall har forekommet. Nevrologiske: CNS-bivirkninger er vanligst og alvorligst etter intratekal tilførsel. Kjemisk araknoiditt kan opptre noen timer etter slik tilførsel og kjennetegnes av hodepine, ryggsmerter, brekning, feber og pleocytose i cerebrospinalvæsken lignende den ved bakteriell meningitt. Kjemisk araknoiditt forsvinner gjerne etter noen dager. Subakutt nevrotoksisitet av metotreksat, vanligvis etter hyppig gjentatt intratekal tilførsel, påvirker hovedsakelig motoriske funksjoner i hjerne og ryggmarg. Paraplegi, tetraplegi, dysfunksjon i cerebellum, kranial nerveparalyse og krampe kan forekomme. Nekrotiserende demyeliniserende leukoencefalopati kan oppstå måneder eller år etter påbegynt intratekal behandling. Tilstanden kjennetegnes av progressiv nevrologisk forverring med snikende forløp. Til slutt kan alvorlig demens, dysartri, ataksi, spastisitet, kramper og koma opptre. Leukoencefalopati utvikles først og fremst ved store intratekale doser metotreksat kombinert med kranial stråleterapi og/eller systemisk tilført metotreksat."

Www.felleskatalogen.no

Og med det sier vi natta fra slottet <3

6 kommentarer

29.05.2017 kl.21:25

Så fint å se at hun er i toppform nå før det starter en ny runde. Å ha en plass hun kan trekke seg tilbake må være genialt❤ At et lite problem med deg og mannen er vel ikke helt unormalt når dere står i det dere står i❤Snakk mye sammen, så ordner det seg, tenker det er vanskelig å slippe taket her, og da blir det spenninger for dere begge to. Har skrevet dette før men skriver igjen, ikke glem hverandre, dere er også viktig❤ Tenker på dere ❤

Inger-Elise

30.05.2017 kl.10:55

Anonym: <3

Tante Tone

29.05.2017 kl.22:15

Har gått fra å digg t å ælsk smile & tommeln opp! 😘

Sørgelig at vi ikke fikk treftes skikkeli i hælga, d får bli om ikke leng❤️

Digge telte/slotte da😉

Inger-Elise

30.05.2017 kl.10:56

Tante Tone: <3

Nina Holm

30.05.2017 kl.11:15

Kjæraste dere

Dere skulle hatt et telt dere også❤ Der dere kunne være helt for dere selv og pleid kjærligheten til hverandre. Ikke glem spaserturen ut i frisk luft. Kjøp en kaffe og sett dere ved elven og kos dere. Frisk luft, vann som renner, fuglelyder og små kjærtegn på hverandre gjør noe godt i sjela. Når en har kjærlighet til seg selv - har en mye energi å gi ⚘💗

Snill du er Beate som ordnet dette til Inger - Elise 👍 Et hjerte av gull ❤ stor klem t dere alle som gir litt av deres tid til denne unge familien❤

Inger-Elise

30.05.2017 kl.13:52

Nina Holm: ikke så lett å pleie kjærligheten i disse tider. Isolert og vanskelig med barnevakt.. men den tid kommer <3

Skriv en ny kommentar

Inger-Elise

Inger-Elise

2, Namsos

Inger-Elise er en blid å sprudlende frøken på 2.5 år som i mars 2017 fikk kreft diagnosen akutt lymfatisk leukemi. Vi kommer til å skrive om våre dager på godt og vondt, og håper at så mange som mulig vil følge vår reise til et friskt liv! 14 dager før Inger Elise fikk sin diagnose fikk bestemoren hennes også påvist en uhelbredelig kreft. Sammen skal vi leve et frisk liv så lenge som mulig <3

Kategorier

Arkiv

hits